Dronforum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

DJI Phantom 4 Pro V2.0

MaidenFlightTech 

Süperadmin
Katılım
25 May 2023
Mesajlar
12
Tepkime puanı
5
Puanları
3
p4pv2-new-rc_001a.jpg


PHANTOM 4 PRO V2.0

DJI Phantom4 PRO V2.0 Gelişmiş 20mp Kameralı 4K Drone​

1-INCH 20MP SENSÖR KAMERA​

Kamera tekrar tasarlanarak 1-inch 20 Megapiksel CMOS sensör ile geliştirilmiştir. Yeni kamera mekanik perde (shutter) kullanan ilk DJI kameradır. Mekanik perde elektronik perdelerde hızlı hareket sırasında yada hızla hareket eden objelerin kaydında oluşan rolling shutter bozunumunu ortadan kaldırır. Daha güçlü video işleme sayesinde H.264 4K video 60fps yada H.265 4K 30fps kaydı her ikisinide 100Mbps veri aktarımıyla (bitrate) yapabilir. Gelişmiş sensör ve işlemciler ile post prodüksiyon için gerekli olan yüksek imaj detayı ve datası sağlar.

Phantom 4 Pro kamera sistemi Phantom 4'ten geliştirilerek, sensör ebatı, çözünürlük, imaj işleme sistemi ve fazlası ile phantom kameraları arasında en güçlüsüdür.

1-INCH 20-MEGAPIKSEL CMOS​

Sensör ebatı imaj kalitesi için piksel sayısından daha önemlidir. Geniş sensör, her bir piksel için daha fazla veri kaydeder. Bu sayede daha geniş dinamik aralık, sinyal-gürültü oranı ve düşük ışık performansını arttıracaktır. Phantom 4 PRO 1 inch 20 Megapiksel CMOS sensör neredeyse Phantom 4 1/2.3 inch sensörün 4 katı büyüklüktedir. Daha büyük pikseller ve maksimum 12800 'e varan ISO kullanımı yanı sıra arttırılmış kontrast sunar. Bu sayede kaydedildiği gibi kullanılabileceği gibi, gelişmiş post prodüksiyon işlemlerindede kullanılabilir.

2-PRODÜKSİYON İÇİN OPTİMİZE 4K​

Yeni geliştirilmiş video işleme sistemi sinema ve yapım için optimize DCI 4K/60 (4096 x 2160/60fps) @100Mbps kayıt imkanı sunar. Bu sayede yüksek kalite slow motion kullanım imkanına kavuşabilirsiniz. Phantom 4 PRO aynı zamanda H.265 video codec (4096X2160/30fps Maksimum çözünürlükte) desteği sunar. H.265 imaj işleme H.264 'e oranla iki kat yüksek veri işler, önemli ölçüde genişletilmiş imaj kalitesi sunar. Yüksek Dinamik Aralık (HDR) D-Log modu ile kayıt imaj verisinin kaha kolay şekilde renk tonlamasında (Color Grading)kullanılmasını sağlar.

3-YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK LENS
Bir objektifin çözünürlüğü ve kontrastı, görüntü kalitesi açısından kritik önem taşır, zira sadece kaliteli bir lens, yüksek çözünürlükte keskin, canlı fotoğraflar çekebilir. Yepyeni Phantom 4 Pro kamera,havadan görüntülame için en iyi hale getirilmiş F2.8 geniş açı objektife sahip ve 24mm eşdeğeri odak uzunluğuna sahip. Sekiz elemanı (2 asferik) daha küçük, daha kompakt bir çerçeveye sığan yedi grup halinde düzenlenmiştir. Fotoğrafları, düşük distorsiyon(bozunum) ve düşük dağılımla, detaylı fotoğrafların ve videoların keskin ve canlı olmasını sağlar. Bir DJI kamerasının ilk kez MTF (Modülasyon Aktarım İşlevi) sonuçları erişime açıldı, bu sayede daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

4-HER ANI YAKALA​

Havadan görüntüleme sadece manzara fotoğrafları çekmek için değil, Aksiyon sahnelerinden motorlu yarışlara kadar her konuda yeni perspektifler getiriyor. Yüksek hızda hareket eden nesnelerin yakalanması, elektronik perde kullanan kameralarla uçman havadan görüntüleme sistemleri için her zaman zor olmuştur. Phantom 4 Pro, mekanik bir deklanşör ve geniş diyaframlı bir asal mercek kullanan ilk DJI Phantomdur. Perde hızı 1 / 2000s olan mekanik shutter, hızlı hareket eden nesnelerin resimlerini çekerken veya yüksek hızda uçarken oluşabilecek sarsıcı obtüratör bozulmasını ortadan kaldırır. Elektronik deklanşör, 1/8000 saniyelik bir enstantane hızı ile mükemmel anı yakalamak için 20 megapiksel çözünürlükte 14 fps çekim kapasitesine sahip yeni bir seri çekim modu ile geliştirildi.

5-YÖNLÜ OBJE TESPİTİ​

FligthAutonomy(Uçuş Otonomisi)ek olarak arka tarafa yerleştirilmiş yüksek çözünürlüklü dual görüş sensörlerinin yanı sıra ön ve arka taraflara yerleştirilen ikili kızılötesi algılama sistemlerine genişletildi. Bu ağ toplam 5 yönlü engel algılama ve 4 yönlü engel önleme sistemi yaratarak Phantom 4 Pro'yu daha fazla engelden korur ve film yapımcılarına daha karmaşık görüntüler çekme güveni verir.
Havadan çekim yaparken pilotların daima engellerin farkında olmaları gerekir. Bu, özellikle de görüş hatları engellendiğinde, deneyimli pilotların yanı sıra başlangıç pilotları için de bir meydan okumadır. Phantom 4 Pro, stereo görme sensörleri ve kızıl ötesi sensörlerine dayalı bir çevre algılama sistemi ile donatılmıştır. Önünde bulunan 98 fit (30m) engelleri tespit edebilmekte, uçuş yolunu planlamasına izin vermekte, yada acil bir durumda durrarak çarpmaları engelleyebilmektedir. Bu sensörler aynı zamanda GPS olmadan bulunduğu konumda asılı kalma (hoverover) sağlar. Phantom 4 Pro, sol ve sağ taraflarındaki kızılötesi sensörlerle birlikte toplam dört yönde engellerden kaçınabilir. İleriye dönük ve arkadaki engel algılama aralığı geliştirilerek Phantom 4 Pro'nun 31mph (50kph) süratlerde obje hissetme ve çarpma önleme sisteminin çalışmasını sağlamıştır. Hızlı, çarpıcı videoların daha kolay çekim yapılmasını ve çok daha güvenli hale getirir.

6-CAMERA NAVIGATION SYSTEM​

Üç set halinde ikili vizyon sensörü, havaaracı ile bir cisim arasındaki göreceli hız ve mesafeyi hesaplamak için sürekli çalışan 6 kameralı navigasyon sistemi oluşturur. İleri, geri ve aşağı doğru görüş sağlayan sensör ağı kullanan Phantom 4 Pro, içeride ve balkonlardan kalkış yaparken hatta pencerelerden uçarken bile GPSsiz pozisyon kontrolü sağlar. Olası bir şekilde ön ve alçak sensörlerin çalışamaması durumunda, havaaracı arka stereo görme sistemi kullanılarak pozisyonunu koruyabilir, durabilir. Phantom 4 Pro, karmaşık ortamlarda 31 km / s'ye kadar bir uçuş hızında çarpma önleme sistemini kullanabilmekte. Narin Algılama Modunda, Phantom 4 Pro, algılama kapsamını daraltarak daha ayrıntılı olarak görmesini ve dar alanlarda uçmayı sağlar.


FLIGHTAUTONOMY NEDİR?​


FlightAutonomy akıllı gelişmiş bir uçuş otomasyon platformudur. İleri, geri ve aşağı doğru ikili vizyon sensörleri ve birincil kamera - yansıtılan kızılötesi algılama sistemi, çift bantlı uydu konumlandırma (GPS ve GLONASS), iki aşağı yönlü ultrasonik mesafe bulucusu içeren yedi kamera da dahil olmak üzere on bileşen grubundan oluşan kompleks bir ağdan oluşur , Yedek IMU'lar ve pusulalar beraberinde güçlü, özelleşmiş bilgisayar işlemcisi barındırır. Phantom 4 Pro, çevrenin gerçek zamanlı bir görüntüsünü elde eder ve yakında bulunan engellerin yüksekliği, konumu hakkında bilgi edinebilir ve içinde bulunduğu yeri belirleyebilen bir 3D harita oluşturur. IMU ve pusulalar kritik uçuş durumunu, hız ve yön verilerini toplarken, yedek IMU'lar ve pusulalar kritik verileri izleyip olası hataları ayıklayarak önemli ölçüde uçuşun güvenilirliğini artırır.

KIZIL ÖTESİ ALGILAMA SİSTEMİ​

Phantom 4 Pro, kızılötesi algılama sistemi kullanan ilk DJI Drone'dur. Havaaracının sol ve sağ yanlarına yerleştirilen bu algılayıcılar, kızılötesi 3-Boyutlu taramayı kullanarak havaaracı ile engeller arasındaki mesafeyi ölçer. Başlangıç Modu ve Tripod Modundayken, bu sensörler, Phantom'un cephelerine sahnenin geniş bir görüntüsünü sunar; 70 ° yatay görüş alanı ve 20 ° dikey görüş alanı ile maksimum 23 ft'lik ( 7 m) bi alanı kapsar. Geleneksel ultrasonik sensörler sadece 3-5 m'lik bir algılama aralığına sahiptir ve pervane titreşimlerinden etkilenince veya pürüzlü yüzeyleri algılarken karıştırabilir. Kızılötesi algılama sistemi, daha geniş alanlar algılayabilir ve havaaracı ile objeler arasındaki mesafeyi ölçebilir, parazitlenmeyi önlerken en yakın nesneleri doğru olarak tespit edebilir, daha güvenilir algılama ve koruma sağlar.
 

Konuyu görüntüleyenler

  • Üst